Just nu

Kaninungar till salu. Raser Nzr, Blå Wiener och Rex. Blå Wiener ung till salu med stamtavla 700:- st.

Kaninpellets Rabbfor, säljes i lösvikt från silo. Fodret är siktat och kostar 5 kronor per kilo. Medtag embalage. Finns alltid i lager. Nytt foder kommer hem vecka 25 2019.

Matägg flak på 30 ägg i olika färger 75 kronor.

Krossad blandsäd till höns. 4 kr per kilo.

Värpex 20 kilo 130 kr per säck.

Kutterspån 25 kilos balar 65 kr styck.

Transportburar (höns) begagnade 175 kr styck.

Fyrfacksburar byggs och säljes efterhand som beställningar kommer in. De kommer att uppfylla gällande regler enligt jordbruksverket och kommer att vara godkända av länsstyrelsen. Storleken på burarna är

3,60 m * 0,8 m * 0,8 m,

3,60 m * 0,8 m * 0,9 m,

3,20 m * 0,9 m * 0,8 m,

3,20 m * 0,9 m * 0,9 m

Priser från 7500:-. Är du intresserad ring mig.

Priser med moms.

 

Parning av kaninner är i full gång.

Kaninungar har kommit och fler är på gång.

Med anledning av gulsoten på kaniner, så är smittorisken stor, därför håller jag stängt i kaninstallet. Återkommer när läget har stabiliserat sig.

Är du intresserad av avelsdjur och letar efter korsningsdjur till produktion, så kan jag förmedla kontakter till flera uppfödare i skåne. Skicka mail eller ring 0708 - 44 51 27

Fackburar till kaniner är nu godkända av Länsstyrelsen och kommer att byggas, dels till mina egna djur och även att bygga till försäljning. De har en totalyta med bolåda på 1,44 kvadratmeter. Två modeller kommer att byggas. De är godkända för kanin på ca 5 kilo. Även för kaniner över 6 kilo, men då kommer de att vara 90 cm höga i varje fack.

En ny kurs i skinnsömnad är planerad till den 31 augusti. Mer information kommer på Facebook under evenemang. 

Allt hemma hos www.avelscentersyd.com .Vi kommer att lära oss att sy i skinn. Lärare blir Barbro Nordström.
Mer information finns under evenemang.

Nytt möte med Länsstyrelsen den 18 september i Höör på LRF-huset. Med början klockan 18 till ca 21 med en fika paus.

Länsstyrelsen berättar om det nya regelverket som startar den 1 juli 2019. Det blir information om hur man fyller i en förprövning, vad man bör tänka på, såsom burstorlekar, bolåda, ventilation, ljus, om man har utestall eller innestall. Vad händer när man får besök av Länsstyrelsen, såsom att ha en checklista om vad som ska uppfyllas för att hålla kaniner på lagligt sätt. Vad gäller för utställning eller produktion av kaniner eller om man tar hand om andras djur. Lite om transport av kaniner till utsällning eller slakt. M.m. Anmälan är bindande eftersom det är begränsat antal platser i lokalen. Det kommer att kosta 30 kronor per deltagare. Man anmäler sig till Lennart Axelsson via mail gert.l.axelsson@telia.com senast den 1 september. Är det någon specifik fråga ni har skicka den via mail, så vidarebefodrar jag frågan till länsstyrelsen, så att de kan ha svar att ge vid träffen.