Kaninkött har många hälsofördelar.
Det är rikt på proteiner av hög kvalitet. Protein är nödvändigt i kosten för friska cellulära processer och funktioner. Kroppen behöver protein för vävnadsutveckling, reparation och underhåll.

Kaninkött är lågt på fett och kolesterol. Det är magrare än nötkött och fläsk och till och med kyckling. Mindre kolesterol och fett i kroppen är hälsosammare och leder till bättre hjärtfunktioner och ämnesomsättning.

Andra nödvändiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver i små mängder förekommer i kaninkött. Dessa inkluderar koppar, zink och järn. Koppar är nödvändigt för cellernas tillväxt och utveckling och tas in genom kosten eftersom kroppen inte kan producera denna mineral. Zink är viktigt för att stärka immunförsvaret och kalciumabsorptionen medan järnet är viktigt i produktionen av röda blodkroppar och distribution av syre i hela kroppen.

Vitamin b2 eller riboflavin är ett annat näringsämne i kaninkött som är viktigt för mag-tarmkanalen. Det är också viktigt i nedbrytningen av protein och fett.
Kaninkött innehåller även vitamin b12 som är nödvändigt för nervsystemet. Det behövs i produktionen av protein och röda blodkroppar.

Kaninkött, som är en proteinrik diet, är inte bara perfekt för viktminskning. Det innehåller också antioxidanter och komponenter som motverkar åldrande som till exempel Selen.